KAD VISLABĀK BEIGT APKURES SEZONU?

Home / Bez tēmas / KAD VISLABĀK BEIGT APKURES SEZONU?

Kādēļ kurināmo vislabāk iegādāties pavasarī un vasaras sākumā? Ja iegādājaties slapju malku, tad tai ir labi jāizžūst, lai būtu iespējams to izmantot kā kurināmo. Beidzoties apkure sezonai, ir vislabākais moments, kad novērst visus bojājumus, ja tādi radušies un sagatavoties apkures sezonai, kas sāksies rudenī.

Nereti pārdevēji šajā laikā piedāvā dažādas akciju cenas, un kurināmo ir iespējams iegādāties par ļoti patīkamām cenām. Atlaides attiecināmas uz jebkāda veid akurināmo, arī granulām un briketēm. Kokskaidu briketes var izmantot kā lielisku kurināmo arī parastajās krāsnīs.

KO KURINA AR BRIKETĒM UN KO AR GRANULĀM?

Kad izvēlaties kurināmo, to nepieciešams pielāgot Jūsu apkures sistēmai. Krāsnī var izmantot kā briketes, tā malku, taču, granulas gan nebūs pareizais risinājums. Vienmēr nepieciešams pārbaudīt, kāda veida kurināmais apkures sistēmai der, lai nerastos nepatīkamas un dārgas problēmas. Mūsdienās liela loma apkures sistēmas izvēlei ir dzīvesveidam,jo tie, kuri mājās ir tikai nogalēs un vakaros, labprāt izvēlas apkures sistēmu, kas neprasa lielu uzmanību, kā tas būtu gadījumos, kad māja tiktu apsildīta ar krāsns apkuri. Svarīgi arī ar ko tiek kurināts. Malkai ir jābūt sausai un briketēm vai granulām blīvi sapresētām. Ja brikete nokrītot saplīst, tad tā nav blīvi presēta un ir sliktas kvalitātes, kas savukārt nozīmē to, ka tā ātri izdegtu. Ja ir iespēja, izvēlaties kantainas briketes, jo apaļās izdeg ātrāk. Dūmvada aizsērēšana ir problēma, ar ko katru gadu saskaras daudzi, tādēļ briketes būs labs variants arī šādā gadījumā, jo, kurinot ar kokskaidu briketēm vai granulām, šāda problēma nav tik izteikta.

KĀ KURINA APKURES KATLUS?

Granulu kurināšanai ir nepieciešams speciāls granulu katls, taču briketes kā kurināmo var izmantot arī parastajās krāsnīs un kamīnos. Kokskaidu kurināmā cena ir vilinoša. Katrs, kurš ar kurināmo ir saskāries no bērnības, zina cik daudz pūļu prasa malka un kurināšana ar to. Pakures katlu labākā īpašība ir tā, ka to uzpildot, par to var aizmirst uz nedēļu, taču krāsns ir jākurina katru dienu, stipra sala reizēs, pat visu dienu, kas mūsdienās īsti nav savienojams ar vidējā cilvēka dzīvesveidu. Kokskaidu kurināmais tiek pārdauts jau safasēts un sauss, taču malka ir jākrāmē šķūnītī un tai ir jāizžūst.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *